De Bakspieker 8 7609CL Almelo T. 0546-814510

Dit ging zeker op in het geval van Blacky. Blacky is een heel lieve, zwarte Cocker Spaniël van nog geen vijf jaar oud. Hij kwam doodziek bij ons in de praktijk, met zijn baas, die min of meer ten einde raad was. Blacky had hoge koorts, kon bijna niet meer op zijn poten staan, leek pijn te hebben en wilde ook niet meer eten.

Bij zijn eigen dierenarts waren een aantal onderzoeken gedaan en hij werd behandeld met antibiotica en ontstekingsremmers, maar hij leek alleen maar zieker te worden.

We hebben Blacky hier opnieuw onderzocht en zijn direct gestart met urine- en bloedonderzoek en het maken van een echo van de buik. Na uitgebreid overleg met de specialist over het ziektebeeld van Blacky bleek hij uiteindelijk een zogenaamde auto-immuunziekte te hebben. Een auto-immuunziekte is een ernstige ziekte, waarbij afweerstoffen gemaakt worden tegen stoffen of cellen in het eigen lichaam en waardoor ernstige ontstekingen kunnen ontstaan.

Blacky wordt opgenomen

Blacky was zo ziek en verzwakt dat het nodig was hem een tijdje op te nemen, voor infuus en het toedienen van medicijnen en voeding. In de opname werd al snel duidelijk, waarom zijn baasje zo gek op hem was. Ondanks dat Blacky zich heel ziek voelde, liet hij zich steeds zonder verzet behandelen en verzorgen. 

Toen hij weer een beetje kon lopen en een aantal keren per dag naar buiten moest om te plassen stond hij braaf onder aan het opnamehok te wachten om er weer in getild te worden en hielp hij zelfs actief mee door een klein sprongetje te maken. Net of hij wel begreep, dat alle minder leuke dingen, zoals injecties krijgen en pillen innemen voor zijn eigen bestwil waren. Een enorm lieve, meegaande en wijze hond.

Langzaam herstel

Gelukkig zijn alle inspanningen niet voor niets geweest. Heel langzaam begon Blacky weer een beetje beter te eten en na een paar dagen liep hij buiten ineens op een sukkeldrafje. Het stelde nog niets voor, maar het was het eerste teken van een gewonnen strijd. Daarna ging het sneller en het duurde niet lang meer voor de dolgelukkige eigenaar zijn lieve hond weer mee naar huis kon nemen om daar weer helemaal de oude te worden, wat ook gebeurd is.

Bezoek aan de praktijk

Afgelopen week zagen we Blacky terug voor zijn jaarlijkse enting en controle en bij dat onderzoek bleek hij in blakende gezondheid en was het duidelijk dat hij met volle teugen van zijn “tweede leven” genoot en zijn baasje op zijn beurt weer van hem en zijn teruggekeerde levenslust.

Social Media

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
8.30 uur - 17.00 uur

Ook afspraken op maandag- en woensdagavond mogelijk

Adres

De Bakspieker 8
7609 CL Almelo

T. 0546-814510

KvKnr. 74406639