De Bakspieker 8 7609 CL Almelo T.0546-814510

Als uw huisdier klachten heeft, bellen!

Heeft u vragen omdat u bezorgd bent over uw huisdier? Dan raden wij u altijd aan om met ons te overleggen. Bellen kost niets, u krijgt gratis advies. (Buiten openingstijden zijn er wel kosten via ons spoednummer.)

Hoe lang duurt het eigenlijk al?

Vaak spelen problemen al langere tijd. Vaak zijn klachten geleidelijk ontstaan of komen en gaan ze. Als baas (maar niet altijd als patiënt) wen je er aan. Dit geldt voor bijvoorbeeld in huis plassen, veel drinken, vaak kleine beetjes plassen, braken, diarree, slecht eten, kreupel lopen, stram en stijf opstaan, schudden met de kop, krabben, likken, sleetje rijden en ga zo maar door. Na verloop van tijd vergeet je dat dit afwijkend is en je aandacht nodig heeft.

Ineens is je dier echt ziek!

Maar dan gaat het ineens een stuk slechter. Bloed in de urine, bij het braaksel of bij de diarree, je hond kan helemaal niet meer in de benen, hij piept of jankt bij het opstaan, hij wil zijn poot helemaal niet meer gebruiken of bijt als je aan zijn oren wil komen. Eerder behandelen had dit kunnen voorkomen en geeft vaak sneller genezing met minder ingrijpende behandelingen. Bovendien is er vaak een bezoek aan de spoeddienst nodig, waardoor de rekening twee keer zo hoog uitvalt.

Jonge en oudere dieren zijn kwetsbaar

Is uw kerngezonde hond van een jaar of drie ziek dan is er niet direct reden om uw dierenarts te bellen. Voor een puppy van 9 weken kan het wel kritisch zijn. Door heftige diarree kun je zoveel vocht verliezen dat er binnen een dag ernstige uitdroging kan optreden. Zeker als het dier ook misselijk is, braakt of niet wil eten en drinken. Bel direct, eventueel met de dienstdoende arts. In een vroeg stadium is met eenvoudige middelen uitdroging te voorkomen.

Wat voor de pup geldt, geldt ook voor onze oudjes. Juist bij de groep oudere huisdieren moet je niet afwachten. Vaak is het de angst voor een verdrietige boodschap die mensen weerhoudt om met hun dierenarts contact op te nemen. Ze zullen vast zeggen dat hij moet inslapen en dat wil ik niet, is een gedachte die dan door ieders hoofd speelt. Uit angst voor die mededeling krijgen onze oude vrienden absoluut niet de medische zorg die ze vaak hard nodig hebben. Wie staat er bij stil dat een hond van 15 weer net zo stevig ontwormd moet worden als toen hij nog een puppy van 6 weken was?

Het onthouden van medische zorg is strafbaar

Het houden van een huisdier is meer dan het verzorgen van eten, drinken en een dak boven het hoofd. De dierenbescherming formuleert het als volgt: een huisdier eigenaar is verplicht zijn huisdier de nodige medische zorg te geven. Het onthouden van medische zorg is strafbaar. De afgelopen jaren zagen wij patiënten omdat de dierpolitie dat eiste! De baasjes die we op die manier zagen waren zich soms van geen kwaad bewust.

De boodschap

Bent u bezorgd? Bel ons of buiten openingstijden de dienstdoende dierenarts!

Social Media

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
8.30 uur - 17.00 uur

Afhalen van voer en medicijnen kan tussen 10.30 u en 12.30 uur en
tussen 14.00 en 16.00 uur.

Wij pauzeren tussen
12.30 en 13.30 uur!

Adres

De Bakspieker 8
7609 CL Almelo

T. 0546-814510

KvKnr. 74406639