De Bakspieker 8 7609 CL Almelo T.0546-814510

Wie een nieuwe pup in huis krijgt, loopt automatisch ook tegen een heleboel nieuwe dingen aan. Een paar vragen kunnen we al direct voor u beantwoorden:

Hoe veel mag mijn pup eten?

Een pup krijgt niet gauw te veel te eten. Wel kun je een pup makkelijk te veel per keer voeren, want ze hebben maar kleine maagjes. Per maaltijd zo veel geven dat hij verzadigd is, maar niet zo veel dat hij de volgende keer geen honger meer heeft. De hoeveelheden op de verpakking zijn een richtlijn, maar kijk vooral naar je pup. Als hij erg mager is zal hij proberen zichzelf dikker te eten en dan kan hij wel anderhalf keer de geadviseerde hoeveelheid verorberen. Tot een maand of 8-9 groeien ze erg snel en tot die tijd hoeft een pup dus niet heel erg beperkt te worden, tenzij je zijn ribben niet meer voelt!

Hoe vaak mag mijn pup eten?

Omdat ze zo hard groeien kun je ze dus beter vaak voeren, minimaal 4 x per dag. Vanaf 3 maanden leeftijd kun je teruggaan naar 3 x daags voeren en vanaf een half jaar is meestal 2 x daags voeren genoeg. Is een pup erg mager of ziek (geweest)? Voer dan gerust 6 x per dag. Babies eten ook om de paar uur!

Wanneer moet mijn pup gevaccineerd?

Standaard worden pups gevaccineerd op 6 (Puppy DP) - 9 (Parvo & Weil) en 12 weken leeftijd (Cocktail). In plaats van vaccineren kun je ook eerst onderzoeken of er al wel gevaccineerd moet worden (dit heet titeren en wordt elders op deze website uitgelegd). Voor het buitenland moet er 3 weken voor het reizen Rabies gevaccineerd worden. Voor pension is een week van te voren een Kennelhoest vaccinatie nodig. Wij gebruiken hiervoor een neusspray vaccin (KC).

Wanneer moet mijn pup ontwormd worden?

Al tijdens het verblijf in de baarmoeder kunnen puppies gesmet worden met de larven van de spoelworm. Dit betekent dat pups al vanaf 2 weken leeftijd ontwormd moeten worden. Elke 2 weken moet de ontworming herhaald worden tot 2 maanden leeftijd, daarna ontwormen we elke maand tot 6 maanden leeftijd. Daarna adviseren we elke 3 maanden een middel tegen spoel- en lintwormen in te geven.

Puppy programma gratis service

Na de bezoeken aan onze praktijk, die we proberen zo leuk mogelijk te maken voor de pup, bieden we het puppy programma aan. Dit betekent dat je pup nog 2 x in de praktijk langskomt op 4.5 en 6 maanden leeftijd. Tijdens de bezoeken controleert Martine het gebit, je pup wordt gewogen en allerlei kleine dingen komen aan de orde, voorlichting die wij belangrijk vinden en vragen waar je zelf mee rondloopt.
De pup leert dat het bij ons gezellig is en dat je op tafel kunt zitten zonder dat je meteen een prik krijgt of vervelende onderzoekjes. Spelenderwijs ontdekken ze wat het is om bij de dierenarts langs te gaan!
Als je pup een jaar oud is krijg je van ons een uitnodiging voor een foto shoot en ontvang je een mooi plaatje van je huisdier.

Wanneer castreer ik mijn hond?

De laatste jaren zijn we erg terughoudend geworden als het gaat om standaard castratie bij de reu. Technisch gezien kan het vanaf een half jaar leeftijd, maar als er geen duidelijke aanleiding is zullen wij u dit niet adviseren. Het gedrag van een hond ontwikkelt zich de eerste jaren en sommige rassen zijn pas vanaf twee jaar volwassen. Castratie neemt de hormonen onomkeerbaar weg en dit kan onzekerheid en angst veroorzaken en leiden tot gedragsproblemen of bestaande problemen verergeren.
Chemische castratie kan een goed (tijdelijk) alternatief zijn om te onderzoeken wat het effect is van het wegnemen van de hormonen.

Hebt u nog meer vragen, kijk dan ook op:

Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren (LICG)

20150304 puppy

Social Media

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
8.30 uur - 17.00 uur

Afhalen van voer en medicijnen kan tussen 10.30 u en 12.30 uur en
tussen 14.00 en 16.00 uur.

Wij pauzeren tussen
12.30 en 13.30 uur!

Adres

De Bakspieker 8
7609 CL Almelo

T. 0546-814510

KvKnr. 74406639